Pomer
surovín: 20 % chudého bravčového mäsa, 30 % mastného bravčového
mäsa, 25 % varených krúp, 15 % bravčovej krvi (v domácich
pomeroch môže byt husacia krv v konzerve), 5 % oškvarkov, 5 %
vývaru
Koreniny (na 1 kg žobráckej kaše): 1,5 g majoránu, 1,5 g drvenej rasce, 15 g cibule, 15 g soli
Koreniny (na 1 kg žobráckej kaše): 1,5 g majoránu, 1,5 g drvenej rasce, 15 g cibule, 15 g soli
Uvarené
chudé mäso pomelieme spolu s oškvarkami. Uvarené mastné mäso
nadrobno pokrájame. Pridáme uvarené krúpy, krv, vývar a
koreniny. Všetko spolu dobre premiešame s upraženou cibuľkou.
Žobrácku kašu vložíme do ohňovzdornej misy a upečieme vo
vyhriatej rúre. Počas pečenia občas premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára