sobota 1. októbra 2016

Žobrácka kaša

Pomer surovín: 20 % chudého bravčového mäsa, 30 % mastného bravčového mäsa, 25 % varených krúp, 15 % bravčovej krvi (v domácich pomeroch môže byt husacia krv v konzerve), 5 % oškvarkov, 5 % vývaru
Koreniny (na 1 kg žobráckej kaše): 1,5 g majoránu, 1,5 g drvenej rasce, 15 g cibule, 15 g soli
Uvarené chudé mäso pomelieme spolu s oškvarkami. Uvarené mastné mäso nadrobno pokrájame. Pridáme uvarené krúpy, krv, vývar a koreniny. Všetko spolu dobre premiešame s upraženou cibuľkou. Žobrácku kašu vložíme do ohňovzdornej misy a upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia občas premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára