200
g palmarinu., 200 g kryšťálového cukru., 200 g hladkej múky., 3
vajcia., 0,5 kg sliviek., 50 g cukru., pol čajovej lyžičky mletej
škorice., soľ., práškový cukor., vanilkový cukor., citrón.,
múka., maslo.,
Umyté
slivky necháme odkvapkať, rozpolíme ich a odkôstkujeme,
premiešame s cukrom a škoricou. formu vymažeme tukom a vysypeme
múkou. Rúru predhrejeme na 170º C. Zmäknutý palmarin do penista
vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, postrúhanou
citrónovou kôrou a štipkou soli, vmiešame vajcia a postupne aj
časť múky. Opatrne pridáme zvyšok múky, hmotou vyplníme formu
a po povrchu rozložíme slivky. V predhriatej rúre pečieme na
strednom rošte 55 – 60 minút. Koláč vychladnutý vo forme
vyberieme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára