sobota 1. októbra 2016

Tvarohový koláč s ovocím

125 g helie., 250 g práškového cukru., balíček vanilkového cukru., štipka soli., 3 vajcia., 80 g krupice., kg netučného tvarohu., kôra z jedného citróna., 50 g prášku vanilkového pudingu., čajová lyžička prášku do pečiva., 80 g posekaných mandlí., 3 polievkové lyžice žemľovej strúhanky.,
Obloženie – 250 g hrozna bez semien., 250 g zaváraných polovičiek marhúľ (odkvapkaných)., 30 g strúhaných mandlí.,
Tuk v mise vymiešame ručným šľahačom do penista. Cukor, vanilkový cukor a soľ vysypeme k nemu počas miešania, potom pridáme vajcia a ďalej miešame, kým sa cukor dobre nerozpustí a nezískame krémovitú masu. Tvaroh necháme odkvapkať. Postrúhanú citrónovú kôru, krupicu, vanilkový pudingový prášok a prášok do pečiva zmiešame a pridáme k vajcovo cukrovej mase. Primiešame tvaroh a mandle. Všetko spolu miešacou metličkou ručného elektrického šľahača do hladka vymiešame. Formu s primerom 28 cm, vhodnú do mikrovlnnej rúry, vymastíme a vysypeme žemľovou strúhankou a sem tam s ňou potriasieme, aby sa strúhanka rovnomerne vo forme rozložila. Potom dáme do formy cesto a jeho povrch uhladíme.

Obloženie – Bobule hrozna umyjeme a rozpolíme. Kompótované marhule dáme na sito odkvapkať (šťavu z nich môžeme inokedy využiť). Polovice marhúľ ešte rozpolíme. Takto upravené hrozno a marhule rozložíme na cesto. Formu s koláčom vložíme na rošt na najspodnejšiu priečku mikrovlnky a asi 35 minút pečieme. Zatiaľ si opečieme na teflónovej panvici mandle. Upečený koláč vyberieme, necháme trošku vychladnúť a na ešte teplý nasypeme mandle. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára