125
g helie., 250 g práškového cukru., balíček vanilkového cukru.,
štipka soli., 3 vajcia., 80 g krupice., kg netučného tvarohu.,
kôra z jedného citróna., 50 g prášku vanilkového pudingu.,
čajová lyžička prášku do pečiva., 80 g posekaných mandlí., 3
polievkové lyžice žemľovej strúhanky.,
Obloženie
– 250 g hrozna bez semien., 250 g zaváraných polovičiek marhúľ
(odkvapkaných)., 30 g strúhaných mandlí.,
Tuk
v mise vymiešame ručným šľahačom do penista. Cukor, vanilkový
cukor a soľ vysypeme k nemu počas miešania, potom pridáme vajcia
a ďalej miešame, kým sa cukor dobre nerozpustí a nezískame
krémovitú masu. Tvaroh necháme odkvapkať. Postrúhanú citrónovú
kôru, krupicu, vanilkový pudingový prášok a prášok do pečiva
zmiešame a pridáme k vajcovo cukrovej mase. Primiešame tvaroh a
mandle. Všetko spolu miešacou metličkou ručného elektrického
šľahača do hladka vymiešame. Formu s primerom 28 cm, vhodnú do
mikrovlnnej rúry, vymastíme a vysypeme žemľovou strúhankou a sem
tam s ňou potriasieme, aby sa strúhanka rovnomerne vo forme
rozložila. Potom dáme do formy cesto a jeho povrch uhladíme.
Obloženie
– Bobule hrozna umyjeme a rozpolíme. Kompótované marhule dáme
na sito odkvapkať (šťavu z nich môžeme inokedy využiť).
Polovice marhúľ ešte rozpolíme. Takto upravené hrozno a marhule
rozložíme na cesto. Formu s koláčom vložíme na rošt na
najspodnejšiu priečku mikrovlnky a asi 35 minút pečieme. Zatiaľ
si opečieme na teflónovej panvici mandle. Upečený koláč
vyberieme, necháme trošku vychladnúť a na ešte teplý nasypeme
mandle.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára