200
g palmarinu., 350 g múky., 200 g cukru., kypriaci prášok., balíček
vanilkového cukru., 6é g sekaných lieskovcov., citrón., kg
kyselkavých jabĺk., 150 g šľahačkovej smotany.,
V
nádobe rozpustíme tuk a schladníme ho. Múku, kypriaci prášok,
150 g cukru a vanilkový cukor spolu premiešame, pridáme k tuku a
ručným šľahačom spracujeme na mrveničku. Kruhovú formu (Ø 26
cm) vymastíme, 2/3 mrveničky rozložíme a pritlačíme na dno. Do
zvyšnej mrveničky vmiešame lieskovce. Z umytého citróna
postrúhame kôru, potom vytlačíme šťavu. Obielené jablká
pokrájame na štvrťky a odstránime jadrovníky. Štvrťky jabĺk
pokrájame na tenké plátky, hneď pokvapkáme citrónovou šťavou,
primiešame 45 g cukru a citrónovú kôru. Plátky jabĺk rozložíme
na cesto vo forme a posypeme krokantovou mrveničkou. V predhriatej
rúre pečieme pri 180 – 200º C, 40 – 50 minút. Dáme
vychladnúť. Pred servírovaním ozdobíme šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára