3
baklažány, šťava z citróna, soľ, cibuľa, 2 strúčiky
cesnaku, 4 PL oleja, 500 g rajčiakov, mleté korenie, soľ, 2 ČL
cukru, 3 PL vínneho octu, 4 PL vody, 2 ČL bazalky, 250 g
smotanového tvarohu, 3 žĺtky
Baklažány
umyjeme, ošúpeme a pokrájame na hrubé kolieska. Ihneď
posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu a cesnak
ošúpeme, najemno pokrájame a na rozpálenom oleji podusíme
do sklovita. Odkvapkané baklažány a na štvrťky pokrájané
rajčiaky pridáme k cibuľke a cesnaku. Osolíme,
okoreníme, osladíme a zalejeme vínnym octom. Nakoniec pridáme
vodu a bazalku. Jemný tvaroh vymiešame so žĺtkom a týmto
krémom polejeme pikantné jedlo v hrnci.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára