sobota 1. októbra 2016

Kuracie rolády so špenátom

4 plátky z kuracích pŕs, 12 kúskov bielej špargle, cibuľa, 400 g špenátových listov, soľ, čierne korenie, kryštálový cukor, citrónová šťava, žemľa, olej, helia
Špargľu očistíme, odrežeme drevnaté konce. Vodu uvedieme do varu, pridáme trocha soli, lyžičku cukru, žemľu a špargľu v nej uvaríme do polomäkka. Vyberieme z vody, opláchneme studenou vodou a utierkou dobre osušíme. Cibuľu pokrájame nadrobno. Špenát očistíme, umyjeme a krátko povaríme v slanej vode. Vyberieme sitkom, schladíme studenou vodou a dobre vytlačíme. Cibuľu speníme na lyžici helie, pridáme špenát, dobre premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením. Kuracie prsia narežeme vodorovne až po stred, rozložíme na plátok a medzi fóliou na tenko rozklepeme. Na plátok mäsa položíme špenát, 3 kúsky špargle, zrolujeme a okoreníme čiernym korením a soľou. Rúru zohrejeme na 180 stupňov. 4 kúsky alobalu potrieme heliou. Položíme na ne mäso so špargľou, zrolujeme a okraje dobre spolu stlačíme. Zabalené rolády uložíme na plech potretý olejom a v predhriatej rúre na strednom rošte pečieme 20-25 minút. Hotové vybalíme z fólie, necháme trocha odstáť a servírujeme celé, alebo priečne pokrájané na plátky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára