4
plátky z kuracích pŕs, 12 kúskov bielej špargle, cibuľa,
400 g špenátových listov, soľ, čierne korenie, kryštálový
cukor, citrónová šťava, žemľa, olej, helia
Špargľu
očistíme, odrežeme drevnaté konce. Vodu uvedieme do varu, pridáme
trocha soli, lyžičku cukru, žemľu a špargľu v nej
uvaríme do polomäkka. Vyberieme z vody, opláchneme studenou
vodou a utierkou dobre osušíme. Cibuľu pokrájame nadrobno.
Špenát očistíme, umyjeme a krátko povaríme v slanej
vode. Vyberieme sitkom, schladíme studenou vodou a dobre
vytlačíme. Cibuľu speníme na lyžici helie, pridáme špenát,
dobre premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením.
Kuracie prsia narežeme vodorovne až po stred, rozložíme na plátok
a medzi fóliou na tenko rozklepeme. Na plátok mäsa položíme
špenát, 3 kúsky špargle, zrolujeme a okoreníme čiernym
korením a soľou. Rúru zohrejeme na 180 stupňov. 4 kúsky
alobalu potrieme heliou. Položíme na ne mäso so špargľou,
zrolujeme a okraje dobre spolu stlačíme. Zabalené rolády
uložíme na plech potretý olejom a v predhriatej rúre na
strednom rošte pečieme 20-25 minút. Hotové vybalíme z fólie,
necháme trocha odstáť a servírujeme celé, alebo priečne
pokrájané na plátky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára