4
baklažány, 0,3 l mlieka, 0,75 kg cibule, 6 strúčikov cesnaku,
petržlenová vňať, lyžica mletej papriky, rajčiak, 4 feferónky,
0,15 l vývaru
Cibuľu
očistíme a nakrájame na tenké plátky. Rajčiak nakrájame
na 1 cm hrubé kolieska a každé rozkrojíme na polovicu. Umyté
feferónky rozkrojíme po dĺžke a vyberieme semienka. Baklažán
umyjeme, odrežeme stopku a očistíme tak, že každý druhý
pásik šupky necháme. Potom ho rozrežeme napoly po dĺžke, ale
oba konce necháme spojené. Do dužiny viackrát pichneme nožom
a baklažán zo všetkých strán opečieme na rozpálenom
oleji. Vyberieme ho a vložíme do ohňovzdornej misy. Cibuľu
opražíme na oleji, pridáme roztlačený cesnak, nakrájanú
petržlenovú vňať, červenú papriku a soľ. Túto plnku
natlačíme do otvoru v baklažáne, navrch poukladáme kolieska
rajčiakov a feferónku, podlejeme vývarom a pečieme
v rúre 40 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára