1
½ kg bravčového pliecka 2 dcl borovičky., pol litra červeného
vína., 3 lyžice horčice., pol litra jemného kečupu., necelá
lyžica soli., šplech sójovej omáčky., šplech worcester omáčky.,
7 strúčikov cesnaku., 2 – 3 cibule., pár plátkov slaniny.,
Mäso
očistíme a nakrájame na centimeter hrubé medajlónky. Poriadne
naklepeme do rezňovej hrúbky. Do veľkej misy nalejeme kečup,
borovičku, horčicu, víno, soľ, sójovú a worcester omáčku
zamiešame, ochutnáme, poprípade dochutíme a pridáme mäso.
Prikryjeme alobalom a necháme v chladničke uležať minimálne 1 a
pol dňa. Odležané mäso vyberieme, rúru si predhrejeme na 180
stupňov. Plátky slaniny prekrojíme na polovicu, cibuľu pokrájame
na rezance. Z alobalu si odtrhneme 3 dostatočne veľké štvorce do
ktorých budeme ukladať mäso spoločne s cibuľou a slaninou a to
spôsobom na alobal dáme cibuľu, slaninu, plátky mäsa a navrch
znova cibuľu a plátky slaninky. Trochu ešte pokvapkáme šťavou z
marinády a poriadne zabalíme aby nám pri pečení neunikala šťava.
Balíčky by mali byť zabalené tak aby sa v nich nenachádzalo viac
ako 6 ks mäsa, mohlo by sa stať že by sa Vám neprepiekli. Mäso
uložíme na mriežku a pečieme približne 2 hodiny. Ako príloha sa
k tomu najlepšie hodia pečené zemiaky ale aj s chlebom je to
pochúťka pretože v balíčkoch sa nachádza dostatok šťavy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára