500
g čakanky, jablko, pomaranč, 50 g strúhaných lieskových orieškov
Na
šťavu: šťava z pomaranča, 3 PL citrónovej šťavy, soľ,
štipka cukru, štipka korenia, 1/8 l sladkej smotany, 2 PL majonézy
Umytú
a očistenú čakanku necháme odkvapkať a pokrájame na
pásiky. Jablko umyjeme, odstránime jadrinec a pokrájame na
malé kúsky. Banán ošúpeme, pozdĺžne rozpolíme a pokrájame
na plátky. Pomaranč ošúpeme a pokrájame na malé kúsky.
Čakanku s ovocím v mise zmiešame. Strúhané lieskovce
na panvici opražíme a polovicu pridáme do misy k šalátu.
Pomarančovú šťavu zmiešame s citrónovou, okoreníme
a dobre premiešame. Smotanu vyšľaháme a zmiešame
s majonézou. Potom vmiešame do šalátu a nakoniec pred
podávaním posypeme zvyšnými strúhanými a opečenými
lieskovcami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára