4
čakankové puky, cibuľa, 40 g masla, 2 PL hladkej múky, 1 l
vývaru, soľ, biele korenie, štipka muškátového orieška, 60 g
čerstvého syra, 2 plátky toastového chleba, 1 PL masla, ½
viazaničky petržlenovej vňate
Čakanku
umyjeme, očistíme, zrežeme spodok puku, necháme odkvapkať
a pokrájame na hrubšie rezance. Cibuľu očistíme a pokrájame
nadrobno. N nádobe rozpustíme heliu a cibuľku s čakankovými
rezancami na ňom krátko podusíme, potom poprášime múkou, krátko
opražíme a zalejeme vývarom. Uvedieme do varu a na malom
ohni necháme ešte 5 minút. Okoreníme podľa chuti. Syr rozmiešame
v troške vývaru dohladka a pridáme do polievky. Viac už
nevaríme! Toastový chlieb pokrájame na kocky a na rozpálenom
tuku opečieme. Petržlenovú vňať posekáme najemno.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára