nedeľa 2. októbra 2016

Prekladané jablkové rezy

5 vajec., 10 PL práškového cukru 1,5 dl oleja., 1,5 dl mlieka., kypriaci prášok do pečiva.,
Plnka – kg jabĺk., 250 g smetolu., vanilínový cukor., 200 g práškového cukru., PL rumu., 5 dl mlieka., 5 PL hladkej múky., okrúhle piškóty., káva.,
Ozdoba – čokoláda.,
Žĺtky vymiečame s cukrom, pridáme olej, mlieko, prášok do pečiva s múkou a tuhý sneh z bielkov. Plech vyložíme naolejovanm alobalom. Navrstvíme naň na kolieska pokrájané jablká a na ne rozoteime cesto. Pečieme asi 30 – 35 minút. Vyberieme a ešte za tepla preklopíme na druhý plech tak, aby jablká boli navrchu. Stiahneme alobal a necháme vychladnúť. Natrieme plnkou a na ňu poukladáme okrúhle piškóty namáčané v uvarenej káve s rumom. Na piškóty natrieme druhú polovicu plnky, vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou.

Plnka – Mlieko uvaríme s múkou na hladkú kašu. Smetol vymiešame s cukrom a s vanilínovým cukrom. Po vychladnutí obe dve hmoty spojíme a plnku rozdelíme na dve časti. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára