5
vajec., 10 PL práškového cukru 1,5 dl oleja., 1,5 dl mlieka.,
kypriaci prášok do pečiva.,
Plnka
– kg jabĺk., 250 g smetolu., vanilínový cukor., 200 g práškového
cukru., PL rumu., 5 dl mlieka., 5 PL hladkej múky., okrúhle
piškóty., káva.,
Ozdoba
– čokoláda.,
Žĺtky
vymiečame s cukrom, pridáme olej, mlieko, prášok do pečiva s
múkou a tuhý sneh z bielkov. Plech vyložíme naolejovanm alobalom.
Navrstvíme naň na kolieska pokrájané jablká a na ne rozoteime
cesto. Pečieme asi 30 – 35 minút. Vyberieme a ešte za tepla
preklopíme na druhý plech tak, aby jablká boli navrchu. Stiahneme
alobal a necháme vychladnúť. Natrieme plnkou a na ňu poukladáme
okrúhle piškóty namáčané v uvarenej káve s rumom. Na piškóty
natrieme druhú polovicu plnky, vrch ozdobíme postrúhanou
čokoládou.
Plnka
– Mlieko uvaríme s múkou na hladkú kašu. Smetol vymiešame s
cukrom a s vanilínovým cukrom. Po vychladnutí obe dve hmoty
spojíme a plnku rozdelíme na dve časti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára