nedeľa 2. októbra 2016

Morčacie prsia s nivou

500 morčacích pŕs., 2 lyžice vykôstkovaných zelených olív., 50 g postrúhaného plesňového syra niva., 2 lyžice oleja., 0,1 l kyslej pochúťkovej smotany., 0,1 l sladkej smotany., lyžica hladkej múky., mleté biele korenie., soľ.,
Prsia pokrájame na 8 tenkých plátkov a opečieme ich na oleji. Vo výpeku opečieme posekané olivy, pridáme múku, sladkú a kyslú smotanu, korenie, soľ a za stáleho miešania uvaríme hustú omáčku. Pridáme postrúhaný syr, premiešame, ale už nevaríme. Mäso poukladáme do formy na zapekanie, zalejeme ho pripravenou omáčkou a dáme do vyhriatej rúry na 15 minút zapiecť. Podávame s opekanými zemiakmi a dusenou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára