500
morčacích pŕs., 2 lyžice vykôstkovaných zelených olív., 50 g
postrúhaného plesňového syra niva., 2 lyžice oleja., 0,1 l
kyslej pochúťkovej smotany., 0,1 l sladkej smotany., lyžica
hladkej múky., mleté biele korenie., soľ.,
Prsia
pokrájame na 8 tenkých plátkov a opečieme ich na oleji. Vo výpeku
opečieme posekané olivy, pridáme múku, sladkú a kyslú smotanu,
korenie, soľ a za stáleho miešania uvaríme hustú omáčku.
Pridáme postrúhaný syr, premiešame, ale už nevaríme. Mäso
poukladáme do formy na zapekanie, zalejeme ho pripravenou omáčkou
a dáme do vyhriatej rúry na 15 minút zapiecť. Podávame s
opekanými zemiakmi a dusenou zeleninou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára