10
kg bravčového mäsa, 200 g soli, 100 g cesnaku, 30 g mletej
červenej papriky, 5 g mletej pálivej papriky, 40 g rasce, 30 g
mletého čierneho korenia, tenké bravčové črevá
Mäso
z lopatky a bôčika pokrájame na kocky, osolíme, naložíme do
kameninovej nádoby a necháme 2-3 dni postáť. Potom mäso
pomelieme, pridáme rozotretý cesnak, mletú červenú a pálivú
papriku, drvenú rascu a mleté čierne korenie. Niekoľko ráz dobre
premiešame a necháme postáť tak, aby mäso malo takmer izbovú
teplotu. Plníme do dobre umytých tenkých bravčových čriev. Ak
je klobásová zmes veľmi suchá, môžeme pri miešaní pridať
0,05 l vlažnej vody.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára