sobota 1. októbra 2016

Domáca klobása

10 kg bravčového mäsa, 200 g soli, 100 g cesnaku, 30 g mletej červenej papriky, 5 g mletej pálivej papriky, 40 g rasce, 30 g mletého čierneho korenia, tenké bravčové črevá
Mäso z lopatky a bôčika pokrájame na kocky, osolíme, naložíme do kameninovej nádoby a necháme 2-3 dni postáť. Potom mäso pomelieme, pridáme rozotretý cesnak, mletú červenú a pálivú papriku, drvenú rascu a mleté čierne korenie. Niekoľko ráz dobre premiešame a necháme postáť tak, aby mäso malo takmer izbovú teplotu. Plníme do dobre umytých tenkých bravčových čriev. Ak je klobásová zmes veľmi suchá, môžeme pri miešaní pridať 0,05 l vlažnej vody.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára