2
baklažány, 2 cukety, 2 kaleráby
Plnka:
75 údenej slaniny, cibuľa, 375 g mletého mäsa, rozmarín, soľ,
mleté korenie, 1/8 l bieleho vína, 2 krajčeky toastového chleba,
trošku mlieka, 50 g strúhaného parmezánu, viazanička bedrovníka,
vajce, muškátový oriešok
Cukety
a kaleráby umyjeme, prekrojíme na polovice a vydlabeme.
Baklažány umyjeme, prekrojíme a posolíme. Soľ necháme
chvíľu pôsobiť a potom obrúskami baklažány osušíme. Soľ
zmierni horkastú chuť baklažánov.
Plnka:
Slaninu a cibuľu pokrájame najemno. Na panvicu dáme slaninu
opražiť a cibuľku s mäsom 5 minút na nej
opečieme. Potom okoreníme rozmarínom, soľou a mletým
korením. Prilejeme víno. Potom plnku necháme vychladnúť. Po
vychladnutí do nej vmiešame pokrájané toastové chleby, namočené
v mlieku, posekaný bedrovník a vajce. Vydlabanú časť
zeleniny pokrájame a vmiešame do plnky. Nakoniec plnku
ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. Baklažány,
cukety a kaleráby naplníme a povrch posypeme strúhaným
parmezánom. Vložíme na vymastený plech a pečieme v rúre
predhriatej na 180 stupňov 40 minút. Pri prudkom hnednutí
prikryjeme zeleninu alobalom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára