600
g zemiakov, vajce, 200 g hrubej múky, 30 g mastu, soľ,
cibuľa
Plnka: 400 g uvareného údeného mäsa, vajce, ½ dl kyslej smotany, mleté čierne korenie
Plnka: 400 g uvareného údeného mäsa, vajce, ½ dl kyslej smotany, mleté čierne korenie
Uvarené
zemiaky pretlačíme a zmiešame s múkou, vajcom a soľou. Na
pomúčenom lopári cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta, potrieme ho a
zvinieme. Závin uvaríme v pomastenej čistej utierke. Uvarené
pokrájame a polejeme cibuľkou opraženou na masti,
Plnka: Uvarené mäso zomelieme a rozmiešame s vajcom, smotanou a korením.
Plnka: Uvarené mäso zomelieme a rozmiešame s vajcom, smotanou a korením.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára