1/2
bravčovej hlavy, 4 bravčové kolená, 2 kg bravčových jazykov, 1
kg bravčovej pečene, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne
korenie, mleté nové korenie, majorán, masť, 1 l mäsového
vývaru, soľ
Hlavu,
kolená a jazyky uvaríme. Bravčovú pečeň varíme veľmi krátko
(3-4 minúty). Mäso vykostíme a jazyky olúpeme. Chudé mäso
pokrájame na kocky, mastné mäso pomelieme. Pečeň pokrájame
nadrobno. Posekanú cibuľu opražíme na masti, pridáme k mäsu,
zalejeme vývarom, ochutíme koreninami a osolíme. Dobre premiešame
a plníme do umytých žalúdkov alebo umelých obalov na tlačenku.
Pevne zviažeme a 2 hodiny varíme v mäsovom vývare pri teplote 90
°C. Uvarenú tlačenku opláchneme studenou vodou, popicháme ihlou,
položíme na drevenú dosku a zaťaženú necháme vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára