sobota 1. októbra 2016

Domáca tlačenka

1/2 bravčovej hlavy, 4 bravčové kolená, 2 kg bravčových jazykov, 1 kg bravčovej pečene, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, majorán, masť, 1 l mäsového vývaru, soľ
Hlavu, kolená a jazyky uvaríme. Bravčovú pečeň varíme veľmi krátko (3-4 minúty). Mäso vykostíme a jazyky olúpeme. Chudé mäso pokrájame na kocky, mastné mäso pomelieme. Pečeň pokrájame nadrobno. Posekanú cibuľu opražíme na masti, pridáme k mäsu, zalejeme vývarom, ochutíme koreninami a osolíme. Dobre premiešame a plníme do umytých žalúdkov alebo umelých obalov na tlačenku. Pevne zviažeme a 2 hodiny varíme v mäsovom vývare pri teplote 90 °C. Uvarenú tlačenku opláchneme studenou vodou, popicháme ihlou, položíme na drevenú dosku a zaťaženú necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára