40
dag teľacieho mäsa, 6 dag masti, 2 dag mrkvy, 2 dag petržlenu, 2
dag zeleru, 4 dag cibule, 2 dag hladkej múky, 1 dl kyslej smotany,
1/4 dl bieleho vína, ocot, citrónová kôra, čierne korenie, soľ,
voda
Teľacie
mäso zomelieme, posolíme, rozdelíme na časti, ktoré sformujeme
do tvaru rezňov a z obidvoch strán opečieme na masti. Potom rezne
vyberieme na tanier. Na masti opražíme očistenú, pokrájanú
zeleninu, neskôr pridáme pokrájanú cibuľku, ktorú necháme
zapeniť. Potom pridáme opečené rezne, korenie, soľ, kúsok
citrónovej kôry, podlejeme vodou a prikryté dusíme. Mäkké rezne
vyberieme. Šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky,
povaríme, okyslíme, prilejeme víno a precedíme na rezne.
Podávame s ryžou, knedľou, makarónmi alebo krupicovými haluškami.
Podávame s ryžou, knedľou, makarónmi alebo krupicovými haluškami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára