1
bravčová hlava, 500 g bravčových koží, 800 g bravčovej pečene,
soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, ďumbier, 5-10
strúčikov cesnaku (podľa chuti), majorán, bravčový vývar,
bravčové črevá
Bravčovú
hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme
osobitne do mäkka. Uvarené kože a surovú pečeň dva razy
zomelieme. Všetko spolu premiešame, osolíme, okoreníme mletým
čiernym i novým korením, ochutíme ďumbierom, popučeným
cesnakom a majoránom, podľa potreby rozriedime bravčovým vývarom
a dôkladne premiešame. Zmes nesmie byť tuhá, ani nesmie tiecť.
Naplníme ňou vyčistené bravčové črevá, vložíme ich do
vriacej vody, po 2 minútach oheň zmiernime na 90 °C a varíme 10
až 12 minút. Uvarené jaternice opláchneme studenou vodou a
rozložíme na drevenú dosku vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára