7
kg bravčového mäsa (50 % lopatky, 30 % stehna, 20 % bôčika), 7
žemlí, 5 dl piva, soľ, mleté čierne korenie, ďumbier, nové
korenie, klinček, muškátový kvet, bravčové črevá, masť na
pečenie
Mäso
zomelieme alebo posekáme nadrobno. Žemle pokrájame, namočíme do
piva a vytlačíme. Premiešame s mäsom, osolíme, pridáme mleté
čierne korenie, ďumbier, potlčené nové korenie, potlčený
klinček a postrúhaný muškátový kvet. Všetko dobre premiešame,
podľa potreby rozriedime trochou piva, naplníme do čriev, ktoré
pevne uzatvoríme, a upečieme na masti. Takto pripravené klobásky
nie sú vhodné na dlhšie skladovanie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára