sobota 1. októbra 2016

Jarný šalát

200 g mladého špenátu., 12 rajčiakov., 8 reďkoviek., červená reďkev (je príbuzná reďkovke a má štipľavú dužinu)., 3 mladé mrkvičky., lyžica estragónového octu., 2 lyžice slnečnicového oleja., čerstvo pomleté čierne korenie., lyžička medu., štipka morskej soli.,
Špenátové lístky umyjeme, očistíme a necháme osušiť. Rajčiaky ponoríme na chvíľu do horúcej vody a ošúpeme. Reďkev očistíme, umyjeme a nahrubo postrúhame. Očistenú mrkvu nakrájame na tenké kolieska. Všetky suroviny zmiešame a zalejeme nálevom, ktorý sme pripravili vyšľahaním octu, olej, meltého čierneho korenia., medu a soli. šalát hneď podávame.

Tip – Do jarného šalátu môžeme pridať aj postrúhaný mladý kaleráb a bielu hlávkovú kapustu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára