200
g mladého špenátu., 12 rajčiakov., 8 reďkoviek., červená
reďkev (je príbuzná reďkovke a má štipľavú dužinu)., 3 mladé
mrkvičky., lyžica estragónového octu., 2 lyžice slnečnicového
oleja., čerstvo pomleté čierne korenie., lyžička medu., štipka
morskej soli.,
Špenátové
lístky umyjeme, očistíme a necháme osušiť. Rajčiaky ponoríme
na chvíľu do horúcej vody a ošúpeme. Reďkev očistíme, umyjeme
a nahrubo postrúhame. Očistenú mrkvu nakrájame na tenké
kolieska. Všetky suroviny zmiešame a zalejeme nálevom, ktorý sme
pripravili vyšľahaním octu, olej, meltého čierneho korenia.,
medu a soli. šalát hneď podávame.
Tip
– Do jarného šalátu môžeme pridať aj postrúhaný mladý
kaleráb a bielu hlávkovú kapustu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára