nedeľa 2. októbra 2016

Ríbezľová torta

250 g polohrubej múky., 125 g práškového cukru., balíček vanilkového cukru., štipka soli., menšie vajce., 125 g palmarinu.,
Plnka – 4 bielka., 200 g práškového cukru., 500 g čerstvých alebo mrazených ríbezlí.,
Posypanie – 50 – 100 g strúhaných mandlí.,

Múku, cukor, vanilkový cukor, soľ, vajce a palmarin dáme do misy, vymiesime na hladké cesto a dáme na 30 minút na chladné miesto. Potom 2/3 cesta dáme na dno vymastenej okrúhlej tortovej formy s priemerom 26 cm. zvyšné cesto ešte premiešame s čajovou lyžičkou múky. Potom vyformujeme do tvaru tortovej formy a priložíme boky. Mierne pritlačíme k okrajom a s obidvoma ukazovákmi asi 3 cm k okraju vytiahneme. Vložíme do predhriatej rúry (elektrickú vyhrejeme na 250º C a plynovú nastvaíme na 4 stupeň) a 1é minút pečieme. Medzitým si vyšľaháme do tuha bielky, pridáme do nich cukor a ešte krátko šľaháme. Nakoniec pridáme čerstvé alebo mrazené ríbezle. Postrúhané mandle nasypeme na predpečené cesto, pridáme snehovú plnku s ríbezľami a obrátenou polievkovou lyžicou ju rozotrieme po ceste. Pečieme ďalej ešte 40 minút pri teplote 150º C. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára