250
g polohrubej múky., 125 g práškového cukru., balíček
vanilkového cukru., štipka soli., menšie vajce., 125 g palmarinu.,
Plnka
– 4 bielka., 200 g práškového cukru., 500 g čerstvých alebo
mrazených ríbezlí.,
Posypanie
– 50 – 100 g strúhaných mandlí.,
Múku,
cukor, vanilkový cukor, soľ, vajce a palmarin dáme do misy,
vymiesime na hladké cesto a dáme na 30 minút na chladné miesto.
Potom 2/3 cesta dáme na dno vymastenej okrúhlej tortovej formy s
priemerom 26 cm. zvyšné cesto ešte premiešame s čajovou lyžičkou
múky. Potom vyformujeme do tvaru tortovej formy a priložíme boky.
Mierne pritlačíme k okrajom a s obidvoma ukazovákmi asi 3 cm k
okraju vytiahneme. Vložíme do predhriatej rúry (elektrickú
vyhrejeme na 250º C a plynovú nastvaíme na 4 stupeň) a 1é minút
pečieme. Medzitým si vyšľaháme do tuha bielky, pridáme do nich
cukor a ešte krátko šľaháme. Nakoniec pridáme čerstvé alebo
mrazené ríbezle. Postrúhané mandle nasypeme na predpečené
cesto, pridáme snehovú plnku s ríbezľami a obrátenou polievkovou
lyžicou ju rozotrieme po ceste. Pečieme ďalej ešte 40 minút pri
teplote 150º C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára