utorok 4. októbra 2016

Jogurtová torta

250 ml šľahačkovej smotany, 3 ovocné jogurty, 6 lyžíc práškového cukru, 1 balíček mletej želatíny (20 g), 100 ml vody, 1 balíček dlhých piškót, figy,
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha. Opatrne primiešame ovocné jogurty. V horúcej vode (nie vriacej) rozpustíme želatínu a rýchlo zmiešame so šľahačkovo-jogurtovou masou. Primiešame na kúsky pokrájané ovocie (napr. figy). Tortovú formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme piškótami, vlejeme do nej pripravenú masu a vložíme do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobíme ovocím, prípadne čokoládou, orieškami a podobne. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára