sobota 1. októbra 2016

Plnený bravčový bôčik

40 dag bravčového bôčika, rasca, soľ, voda
Plnka: 3 dag masla, 8 dag žemlí, 2 dag strúhanky, 1 vajce, 1 dl mlieka, soľ, zelený petržlen, muškátový orech
Vykostený bôčik rozrežeme od stredu ku krajom tak, aby vzniklo vrecko, ktoré posolíme, naplníme a zašijeme. Bôčik uložíme na pekáč, kožu nakrojíme na štvorce, posolíme, posypeme rascou, podlejeme horúcou vodou a upečieme do červená.
Plnka: Maslo vymiešame so žĺtkom a soľou, pridáme pokrájané žemle namočené v mlieku, posekaný zelený petržlen, postrúhaný muškátový orech, strúhanku a z bielka tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára