30
dag bravčových nôžok, 25 dag bravčovej hlavy, 12 dag koreňovej
zeleniny, 4 dag cibule, 2 lyžice oleja, ocot, 4 dag cibule, soľ,
bobkový list, celé čierne korenie, voda
Umyté
bravčové nôžky a hlavu dáme do studenej vody a pomaly varíme.
Neskoršie pridáme celé čierne korenie, bobkový list, soľ,
očistenú, pokrájanú zeleninu, celú cibuľu a varíme. Po uvarení
scedíme, mäso z hlavy a nôžok pokrájame, vložíme do vývaru,
pridáme 2 lyžičky octu a ešte povaríme. Potom vlejeme do formy a
necháme stuhnúť. Stuhnutú huspeninu vyklopíme, pokvapkáme octom
a posypeme posekanou cibuľou. Na huspeninu môžeme použiť aj
bravčové uši a chvostík.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára