175
g helie.,100 g a 3 lyžice cukru., 2 vajcia., 175 g múky., 30 g
škrobovej múčky., prášok do pečiva tuk na vymastenie formy., 6
listov želatíny., konzerva broskýň (0,5 l)., 600 g šľahačky.,
0,1 l vajcového likéru., 2 lyžice posekaných pistácií.,
Tuk
so 100 g cukru vymiešame do hladka. Postupne vmiešame vajcia. Potom
pridáme zmes múky, škrobovej múčky a kypriaceho prášku.
Vypracujeme cesto, ktoré upečieme vo vymastenej forme (Ø 26 cm) v
predhriatej rúre pri 160 – 170º C. Pečieme 25 minút a necháme
vychladnúť. Želatínu dáme zmäknúť, broskyne odkvapkať, sirup
si odložíme. Dve polovice necháme na zdobenie, ostatné porkájame
na malé kúsky. 400 g šľahačky a 3 lyžice cukru vyšľaháme.
Vmiešame vajcový likér. Želatínu rozpustíme v 0,1 l teplej
broskyňovej šťave. Opatrne ju vmiešame do šľahačky a nakoniec
pridáme kúsky broskýň. Šľahačkovú hmotu rozotrieme na cesto v
tortovej forme a na 3 hodiny dáme chladiť. Odložené 2 polovice
broskýň pokrájame na mesiačiky. Ušľaháme zvyšných 200 g
šľahačky. Tortu vyberieme z formy. Obvod ozdobíme šľahačkou a
plátkami broskýň. Posypeme posekanými pistáciami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára