utorok 18. októbra 2016

Plnené lokše

500 g uvarených zemiakov v šupke, 200 g hladkej múky, 1 lyžica masti, soľ. Plnka : 250 g bravčovej pečene, 1 lyžica masti, 1 cibuľa, 100 g hlív, 150 g mrazenej zeleniny, 1 lyžica kečupu, soľ, mleté čierne korenie, rasca.
na jemnom strúhadle, pridáme múku, masť, osolíme a vypracujeme hladké cesto. Z cesta formujeme guľky s priemerom asi 6 cm, každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenučké placky a opekáme na suchej teflónovej panvici z oboch strán. Upečené lokše naplníme plnkou a zvinieme. Plnka : Pečeň pokrájame na kúsky a spolu s pokrájanou cibuľou a hlivami opražíme na masti. Pridáme zeleninu, okoreníme, osolíme, posypeme rascou a dusíme do mäkka. Pred dokončením dusenia pridáme kečup.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára