5
kg nemastného bravčového mäsa z lopatky, 3 kg mastného
bravčového mäsa (prerastený bôčik), 120 g soli, 5 g práškového
cukru, 40 g mletej červenej papriky, 30 g mletého čierneho
korenia, 3 g mletého nového korenia, 2 g ďumbieru, 30 g cesnaku
Mäso
dôkladne očistíme, pokrájame na väčšie kocky, osolíme,
osladíme, premiešame, naložíme do kameninovej nádoby a necháme
postáť na chladnom mieste 3 až 4 dni. Potom mäso zomelieme,
pridáme všetky koreniny, premiešame, vložíme späť do nádoby a
necháme ešte deň odležať. Pred plnením do čriev necháme
postáť 4 až 5 hodín v kuchyni, aby mäso malo izbovú teplotu.
Znovu dobre premiešame a plníme do pripravených tenkých
bravčových čriev. Klobásy údime pomaly, aby sa zároveň aj
sušili. Ak je klobásová zmes veľmi suchá, môžeme pri miešaní
pridať asi 0,5 dl vlažnej vody.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára