sobota 1. októbra 2016

Špargľa so šunkou na omelete

2 kg špargle, štipka cukru, soli, 1 PL helie
Omeleta: 150 g múky, 4 vajcia, 1/8 l mlieka, soľ, muškát, olej, 4 plátky surovej šunky, bylinky

Ošúpanú a umytú špargľu povaríme v mierne osolenej vode s cukrom a heliou 30 minút. Na omeletu si dáme do misy múku. Vajcia, mlieko a soľ, štipku muškátu vyšľaháme a postupne vmiešame do múky. Potom cesto necháme chvíľu odležať. Vyformujeme 4 omelety a dáme piecť. Upečené omelety uložíme na taniere, obložíme šunkou a na každú porciu dáme špargľu, posypanú nadrobno posekanými bylinkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára