sobota 1. októbra 2016

Krvavničky-recept

1 kg mastného bravčového mäsa, 1/2 bravčovej hlavy, 1 kg krúp alebo ryže, 1/2 l krvi (v panelákových podmienkach to môže byť konzervovaná husacia krv), 2 cibule, mleté čierne korenie, ďumbier, majorán, soľ, vývar
Mäso a bravčovú hlavu uvaríme a vykostíme. Chudé kusy pokrájame, mastnejšie pomelieme. Zmiešame s uvarenými krúpami alebo udusenou ryžou. Pridáme krv, upraženú cibuľu, mleté čierne korenie, ďumbier, majorán a soľ. Podľa potreby pridáme vývar a dobre premiešame. Plníme do umytých čriev a varíme ako žemľové jaternice asi 15 minút. Krvavničky sú dobre uvarené vtedy, keď pri vpichu čistým drievkom nevyteká z jaterníc krv a drievko zostane čisté.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára