1
kg mastného bravčového mäsa, 1/2 bravčovej hlavy, 1 kg krúp
alebo ryže, 1/2 l krvi (v panelákových podmienkach to môže byť
konzervovaná husacia krv), 2 cibule, mleté čierne korenie,
ďumbier, majorán, soľ, vývar
Mäso
a bravčovú hlavu uvaríme a vykostíme. Chudé kusy pokrájame,
mastnejšie pomelieme. Zmiešame s uvarenými krúpami alebo udusenou
ryžou. Pridáme krv, upraženú cibuľu, mleté čierne korenie,
ďumbier, majorán a soľ. Podľa potreby pridáme vývar a dobre
premiešame. Plníme do umytých čriev a varíme ako žemľové
jaternice asi 15 minút. Krvavničky sú dobre uvarené vtedy, keď
pri vpichu čistým drievkom nevyteká z jaterníc krv a drievko
zostane čisté.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára