štvrtok 1. septembra 2016

Rezeň v omáčke

4 bravčové rezne, soľ, mleté čierne korenie, 200 g šunky, 40 g šampiňónov, 4 nakladané uhorky, 30 g masla, 1/8 l mäsového vývaru, 1/8 l smotany na šľahanie, trochu hladkej múky, petržlenová vňať
Šunku, uhorky a šampiňóny nakrájame na rezance. Rezne vložíme do mikroténového vrecka, z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici speníme maslo, rezne z jednej strany zaprášime múkou, touto stranou ich položíme na panvicu a opečieme. Potom opečieme aj z druhej strany a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme nakrájanú šunku, uhorky, šampiňóny, krátko opečieme, podlejeme vývarom. Prilejeme smotanu, vložíme rezne a prikryté udusíme domäkka. Podlievame podľa potreby.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára