4
žlté papriky, 300 g ryže, 100 g cibule, mrkva, 80 g zeleru, 50 g
ságy vita, 30 g strúhaného syra, 1 l mäsového vývaru, ½
lyžičky rajčiakového pretlaku, soľ
Papriky
vložíme na 5 minút do vriacej vody, potom dáme odkvapkať
a vychladnúť. Rozrežeme ich napoly a znútra dokonale
vyčistíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na 30 g ságy
vita, pridáme ryžu a pražíme niekoľko minút. Postupne
pridávame mäsový vývar a varíme až do zmäknutia ryže.
Nakoniec pridáme do ešte horúcej zmesi zvyšok ságy vita, syr,
soľ, na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a rajčiakový pretlak.
Takto pripravenou ryžou rovnomerne naplníme papriky a pečieme
ich ešte 10 minút v stredne teplej rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára