očistená,
na kúsky nakrájaná sliepka, cibuľa, 2 dl calvadosu, nakrájaný
petržlen a koriander, 1 dl mäsového vývaru, 1 dl smotany, 50
g čerstvých malín, panenský olivový olej, soľ, korenie
Ošúpanú
a nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme
k nej kúsky osolenej a okorenenej sliepky a rovnomerne
ich prudko opražíme a nalejeme 1,5 dl calvadosu. Potom pridáme
1 dl vývaru a dusíme na slabom ohni35 minút. Tesne pred
odstavením primiešame smotanu. Mäso vyberieme a do šťavy
v hrnci vložíme umyté a osušené maliny. Povaríme,
pridáme 2 lyžice calvadosu, lyžicu aromatickej zmesi a korenie.
Kúsky mäsa opäť vložíme do hrnca, necháme ich nasiaknuť
aromatickou príchuťou a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára