175
g šalátovej uhorky, 100 g reďkovky, 175 – 200 g hlávkového
šalátu, 150 g údených morčacích pŕs (najlepšie vcelku), ½
zväzku pažítky, 1 žĺtok, 40 g medu, 25 g horčice, 1 PL bieleho
vínneho octu, 5 PL oleja, soľ, ml.č.korenie
Uhorku
nastrúhame, reďkovku nakrájame na prúžky, šalát rozoberieme na
listy, pažítku nase-káme najemno, mäso nakrájame na prúžky.
Med, horčicu, ocot, žĺtok zmiešame v miske, po-maly prilievame
olej, osolíme, okoreníme a pridáme pažítku. Do zálievky vložíme
listy šalátu a necháme ich uležať. Zmiešame uhorky, reďkovky,
mäso a zmes rozdelíme na 4 porcie. Tie ozdobíme šalátovými
listami a zálievkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára