4
plátky z morčacích pŕs, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie
Chrumkavá
kôrka: 2 cibule, strúčik cesnaku, 10 g masla, viazanička
petržlenovej vňate, 20 g masla, 2 PL strúhanky, 1 PL nastrúhanej
kôry z chemicky neošetreného citrónu, 50 g tvrdého syra
Morčacie
rezne umyjeme a osušíme. Posypeme mletým čiernym korením a
prikryté necháme odstáť pri izbovej teplote. Na kôrku ošúpeme
cibuľu a cesnak, nakrájame nadrobno. Za stáleho miešania
opražžíme 5 g masla. Petržlenovú vňať umyjeme, nasekáme a
pridáme k cibuli a cesnaku. Na druhej panvici zohrejeme zvyšných 5
g masla, prisypeme strúhanku a opražíme dozlatista. Zamiešame
nastrúhanú citrónovú kôru. Tvrdý syr nahrubo nastrúhame.
Morčacie rezne prudko opražíme na horúcom masle z oboch strán.
Potom na minime z každej strany necháme prepiecť 4 minúty.
Posolíme. Na stejky rozdelíme cibuľovo bylinkovú zmes, posypeme
strúhankou asyrom. Jemne pritlačíme. V rúre zapečieme na
najvyššom stupni.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára