400
g sviečkovice a 400 g bravčového mäsa zo stehna, 80 g bravčovej
masti, 120 g cibule, 200 g šampiňónov, ¾ dl kyslej smotany, 15 g
rajčiakového pretlaku, ½ dl šľahačky, 200 g hrášku, mletá
červená paprika, soľ
Umytú
sviečkovicu a bravčové mäso pokrájame na rezance. Nadrobno
pokrájanú cibuľu zapeníme na masti, pridáme mäso a rýchlo
opražíme. Potom pridáme rajčiakový pretlak, červenú papriku,
očistené šampiňóny sparené vo vriacej vode, hrášok a soľ,
podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Pred podaním zjemníme
smotanou. Na hotové jedlo dávame ešte ušľahanú šľahačku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára