stará
žemľa, cibuľa, viazanička petržlenovej vňate, 300 g mletého
mäsa, vajce, zarovnaná PL horčice, soľ, korenie, syr gouda, 4
zelené olivy, 4 vykôstkované sušené slivky, 2 plátky slaniny,
20 g sekaných mandlí, mrkva, jablko, karí korenie, 2 PL oleja
Mleté
mäso, do vody namočenú a vytlačenú žemľu, nadrobno
nakrájanú cibuľu, vajce, horčicu a posekanú vňať osolíme,
okoreníme a dobre zamiešame. Potom fašírkovú masu rozdelíme
na 3 časti. Nadrobno nakrájame syr a olivy primiešame ich do
jednej tretiny masy mletého mäsa. Do druhej tretiny primiešame
nadrobno nakrájané sušené slivky, slaninu a mandle. Mrkvu
a jablko umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a primiešame
k tretej časti masy, ktorú dochutíme karí korením. Z každej
strany fašírkovej masy vytvarujeme 4 fašírky, ktoré opečieme na
rozpálenom oleji.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára