600
g tekvice, 100 ml kyslej smotany, 4 paradajky, 1 cibuľa, 2 lyžice
oleja, drvená rasca, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
, štvrť čajovej lyžičky štipľavej mletej červenej papriky,
soľ.
Olúpanú
tekvicu zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocky. Nadrobno
nasekanú cibuľu speníme v rozpálenom oleji, pridáme tekvicu a
opražíme. Osolíme, posypeme rascou, pridáme petržlenovú vňať,
olúpané a nakrájané paradajky. Podlejeme, prikryjeme a dusíme.
Počas dusenia nemiešame. Keď je tekvica polomäkká, zalejeme ju
kyslou smotanou, posypeme štipľavou mletou červenou paprikou,
prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a udusíme domäkka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára