5
vajec,200 g práškového cukru,150 g orechov,1 lyžica kakaa,2
jablká,2 lyžice hrubej múky,50 g hrozienok,3 dcl šľahačkovej
smotany,2 balenia vanilkového cukru,višňový džem,50 g čokolády
Žĺtky
vymiešame s cukrom a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do
ktorého pridáme pomleté orechy, postrúhané jablká, posekané
hrozienka, múku a všetko primiešame k žĺtkom. Do tortovej formy
vymazanej maslom, vysypanej múkou, nalejeme celú masu a pomaly
pečieme. Povrch upečenej torty potrieme višňovým džemom, na
ktorý rozotrieme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom.
Posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme celými višňami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára