1,5
kg tekvice, cibuľka, 400 g tvarohu, vajce, lyžica múky, muškátový
orech, 20 g ságy vita,
soľ,korenie
Pri podávaní: 60 g masla, 40 g nastrúhaného parmezánu, soľ, korenie
Očistíme tekvicu – odstránime šupu a jadierka. Dužinu nakrájame na štvorce. Nadrobno nakrájanú cibuľku orestujeme na sága vita vo veľkej panvici, do ktorej pridáme pokrájanú tekvicu a 3 lyžice vody. Posolíme a na miernom plameni varíme, kým tekvica nezmäkne. Zmes necháme vychladnúť. Tekvicu rozmačkáme a pomiešame ju s tvarohom, vajcom, múkou, štipkou rozdrveného muškátového orecha, osolíme a podľa chuti okoreníme. Prikryjeme a necháme postáť 10-15 minút v mrazničke, potom vlhkými rukami vyformujeme knedličky. Vsypeme do vriacej slanej vody a varíme, kým nevystúpia na hladinu. Skontrolujeme či sú mäkké, ak nie, ešte chvíľu povaríme. Postupne ich vyberáme dierkovanou naberačkou a ukladáme do radov do nádoby vymastenej ságou vita. Každý rad posypeme nastrúhaným parmezánom. Knedličky necháme zapiecť v rúre predhriatej na 220 stupňov.
soľ,korenie
Pri podávaní: 60 g masla, 40 g nastrúhaného parmezánu, soľ, korenie
Očistíme tekvicu – odstránime šupu a jadierka. Dužinu nakrájame na štvorce. Nadrobno nakrájanú cibuľku orestujeme na sága vita vo veľkej panvici, do ktorej pridáme pokrájanú tekvicu a 3 lyžice vody. Posolíme a na miernom plameni varíme, kým tekvica nezmäkne. Zmes necháme vychladnúť. Tekvicu rozmačkáme a pomiešame ju s tvarohom, vajcom, múkou, štipkou rozdrveného muškátového orecha, osolíme a podľa chuti okoreníme. Prikryjeme a necháme postáť 10-15 minút v mrazničke, potom vlhkými rukami vyformujeme knedličky. Vsypeme do vriacej slanej vody a varíme, kým nevystúpia na hladinu. Skontrolujeme či sú mäkké, ak nie, ešte chvíľu povaríme. Postupne ich vyberáme dierkovanou naberačkou a ukladáme do radov do nádoby vymastenej ságou vita. Každý rad posypeme nastrúhaným parmezánom. Knedličky necháme zapiecť v rúre predhriatej na 220 stupňov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára