½
kg bravčovej sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, 40 g údenej
slaniny, 40 g masla, 30 g mrkvy, 20 g petržlenu, 20 g zeleru, 30 g
cibule, 1 ½ dl kyslej smotany, 15 g hladkej múky, citrónová
šťava, cukor
Sviečkovicu
prešpikujeme údenou slaninou, posolíme a okoreníme. Mrkvu,
petržlen, zeler a cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska a
upražíme na masle. Do upraženej zeleniny pridáme sviečkovicu,
podlejeme vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme. Šťavu
zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, dobre
premiešame, pridáme citrónovú šťavu a trochu cukru, povaríme a
pretlačíme cez sitko.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára