1,5
kg mletého mäsa, 3 žemle, 3 vajcia, 2 cibule, 4 ČL kapár,
čerstvý tymian, 2 strúčiky cesnaku, 2 cukety, 3 červené
papriky, 200 g ovčieho syra, 2 ČL štipľavej horčice, soľ,
korenie, mletá paprika
Mleté
mäso, žemle a vajcia zamiešame, pridáme k nim ošúpanú,
nadrobno nakrájanú cibuľu, posekané kapary, tymian a rozotretý
cesnak. Cukety očistíme, umyjeme, pozdĺžne rozrežeme a nakrájame
na plátky. Očistené papriky nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti
a ovčí syr na kocky. 2/3 zeleniny a syra pridáme k zmesi
so sekaným mäsom, výdatne ochutíme a dobre zmiešame. Mäsovú
zmes rozotrieme navlhčenými rukami rovnomerne po celom vymastenom
plechu. Zvyšok zeleniny a syra poukladáme navrch a pečieme
v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 45 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára