Cesto:
4 vajcia, 2 PL vlažnej vody, 125 g cukru, balíček vanilkového
cukru, 125 g polohrubej múky, lyžička prášku na pečenie
Plnka:
9 plátkov bielej želatiny, 600 g jahôd, 75 g cukru, 1,5 dl
smotanového jogurtu, strúhaná kôra a šťava z citróna,
2 dl smotany na šľahanie
Vajcia
vyšľaháme s vodou a za stáleho šľahanie pridávame
cukor a vanilkový cukor, múku a prášok na pečenie.
Plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme maslom a rovnomerne
naň rozložíme piškótové cesto. Upečieme v predhriatej
rúre pri teplote 200 stupňov, pričom dbáme, aby okraj piškótového
cesta priveľmi nevyschol. Rozprestretú utierku posypeme cukrom
a vyklopíme na ňu piškótové cesto. Stiahneme papier a spolu
s utierkou zavinieme. Dáme vychladnúť. Tretinu jahôd
rozpučíme a zmiešame s cukrom, jogurtom, nastrúhanou
citrónovou kôrou a citrónovou šťavou. Primiešame želatínu
pripravenú podľa návodu a odložíme na chladné miesto, kým
masa nezačne tuhnúť- Vyšľaháme šľahačku a pridáme ju
k mase. Jahodový krém natrieme na rozvinuté cesto, poukladáme
naň zvyšné nakrájané jahody, znovu zavinieme a uložíme do
chladničky. Keď roládu dôkladne zabalíme do plastovej fólie,
môžeme ju zmraziť. Skonzumujeme ju do 3 mesiacov. Roládu môžeme
krájať a servírovať hneď po vybratí z mrazničky,
prípadne ju necháme trochu rozmraziť v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára