200
g práškového cukru,200 g mletého maku,10 g rastlinného tuku,20
ml rumu,1/2 kôra z citróna,1 štipka soli,6 žĺtkov,6 bielkov,50 g
hrubej múky,30 g maizeny,rastlinný tuk a strúhanka na vymazanie
formy
Tretinu
tuku vyšľaháme do penista s cukrom, pridáme citrónovú ôru,
soľ, rum a dobre premiešame. Pomaly, za stáleho miešania
pridávame žĺtky. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Mak, múku a
maizenu dobre premiešame. Do maslovej peny pozvoľna vmiešavame
sneh, pridáme makovú zmes a dôkladne, pomaly premiešame, Tortovú
formu vymastíme tukom, vysypeme strúhankou a naplníme. Pečieme v
predhriatej rúre pri strednej teplote. Po upečení tortu necháme
vychladnúť vo forme , až potom uvoľníme. Povrch môžeme posypať
práškovým cukrom, alebo ľubovoľnou polevou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára