250
g zemiakov, 150 g jedlých zelených hrachových strukov, 250 g
mrkvy, 2 kaleráby, šalotka, 30 g palmarínu, soľ, korenie, 1 ČL
sušeného majoránu, 150 g kyslej smotany, 200 g šľahačky, 3
vajcia, 100 g goudy, ½ viazaničky petržlenu
Umyté
zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kocky.
Očistenú umytú mrkvu pozdĺžne rozkrojíme a spolu
s očisteným, umytým kalerábom, nakrájaným na plátky,
a nadrobno nasekanou šalotkou 5 minút povaríme v osolenej
vode a potom scedíme. Zemiaky a zeleninu navrstvíme do
vymastenej formy a polejeme zmesou z kyslej smotany,
šľahačky, vajec a nadrobno nakrájaného syru. Kalerábovo
mrkvový nákyp pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200
stupňov 45 minút. Hotový nákyp zdobíme najemno posekanou
petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára