4
kuracie prsia bez kože, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl vývaru,
1 dl suchého bieleho vína, lyžička múky, 50 g strúhaného
parmezánu, aromatické bylinky, kôra z citróna, olivový
olej, soľ a peper /ml.čierne korenie/
Aromatické
bylinky a cesnak nadrobno nakrájame a zmiešame ich
s citrónovou kôrou aj so strúhaným syrom. Zmes osolíme,
pokoreníme. Kuracie prsia odblaníme a nakrojíme ako knihu.
Otvoríme a vnútro potrieme aromatickou zmesou. Potom prsia
zvinieme a prepichneme špáradlami, aby sa neotvorili. Do hlbokého pekáča dáme olej. Keď je horúci, vložíme doň rolky
a zo všetkých strán ich opečieme do zlatista. Rolky
vyberieme a v tom istom oleji opražíme nadrobno nakrájanú
cibuľku. Upraženú cibuľku poprášime múkou, podlejeme vývarom
a vínom, vložíme rolky, posypeme ich koreninami a dusíme
25 minút. Z roliek vyberieme špáradlá a podávame ich
spolu s omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára