800
g zemiakov, soľ, 500 g špenátových listov, 300 g mladej cukety,
strúčik cesnaku, cibuľa, korenie, 3 PL olivového oleja,
viazanička bazalky, 20 zelených olív, 1 dl zeleninového vývaru,
3 PL citrónovej šťavy, 50 g píniových semienok
Zemiaky
očistíme kefkou pod tečúcou vodou a uvaríme v šupke
v osolenej vode. Na oleji do sklovita opražíme nadrobno
nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme zeleninu a za
stáleho miešania 5 minút dusíme, kým špenát nezmäkne. Lístky
bazalky rozmixujeme s olivami a vývarom a prilejeme
k zelenine. Privedieme do varu, ochutíme citrónovou šťavou
a korením a na panvici krátko opraženými píniovými
semienkami. Zemiaky ošúpeme a podávame nakrájané
s korenistou zeleninou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára