Cesto:
5 lyžíc kryštálového cukru,4 lyžice polohrubej múky,lyžica
hladkej múky, 5 vajec
Želatína: 3.5 dcl vody,15 dkg kryštálového cukru
Želatína: 3.5 dcl vody,15 dkg kryštálového cukru
cesto:
5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 4 lyžice polohrubej múky,
1 lyžica hladkej múky, – upiecť piškótový korpus
želatína: 1,5 lyžice hrubozrnnej želatíny do 3,5 dl vody na 3 hodiny nechať postáť, pridať 15 dg kryštálového cukru, trochu nahriať na miernom ohni, rozdeliť do 2 pohárov a nechať vychladnúť. (Keď máme iný druh želatíny množstvo a dĺžku prípravy zvolíme podľa návodu na obale, dodržíme len množstvo vody a cukru).
Na upečený, vychladnutý korpus, ktorý sme vložili späť do tortovej formy, poukladáme ovocie v lete čerstvé a to jahody, maliny, čučoriedky a pod., v zime kompót môžu byť aj broskyne, ananás, pomaranč atď. – podľa chuti.
Vyšľaháme 1 šľahačkovú smotanu, pridáme 1 pohár vychladnutej želatíny nalejeme na ovocie a dáme na 10 min. do chladničky. Potom vyšľaháme 2. šľahačkovú smotanu s kakaom, pridáme druhý pohár vychladnutej želatíny a nalejeme do formy na prvú vrstvu želatíny. Navrch nastrúhame čokoládu a dáme stuhnúť do chladničky.
želatína: 1,5 lyžice hrubozrnnej želatíny do 3,5 dl vody na 3 hodiny nechať postáť, pridať 15 dg kryštálového cukru, trochu nahriať na miernom ohni, rozdeliť do 2 pohárov a nechať vychladnúť. (Keď máme iný druh želatíny množstvo a dĺžku prípravy zvolíme podľa návodu na obale, dodržíme len množstvo vody a cukru).
Na upečený, vychladnutý korpus, ktorý sme vložili späť do tortovej formy, poukladáme ovocie v lete čerstvé a to jahody, maliny, čučoriedky a pod., v zime kompót môžu byť aj broskyne, ananás, pomaranč atď. – podľa chuti.
Vyšľaháme 1 šľahačkovú smotanu, pridáme 1 pohár vychladnutej želatíny nalejeme na ovocie a dáme na 10 min. do chladničky. Potom vyšľaháme 2. šľahačkovú smotanu s kakaom, pridáme druhý pohár vychladnutej želatíny a nalejeme do formy na prvú vrstvu želatíny. Navrch nastrúhame čokoládu a dáme stuhnúť do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára