štvrtok 22. septembra 2016

Jablková torta

700 g jabĺk, šťava z ½ citróna, 4 lyžice kalvadosu, 50 g marcipánovej masy, 100 g jablkového kompótu, balíček lístkového cesta, 70 g práškového cukru, 20 g helie, 2 PL marhuľového džemu
Očistené a na plátky nakrájané jablká hneď pokvapkáme citrónovou šťavou a kalvadosom. Marcipán nakrájaný na kocky zmiešame s jablkovým kompótom a dáme na lístkové cesto rozvaľkané do kruhu s priemerom 30 cm a položíme na papierom na pečenie vyložený plech. Cesto niekoľkokrát poprepichujeme. Ozdobíme jablkovými plátkami, posypeme polovicou práškového cukru, pokvapkáme roztopenou heliou a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 stupňov 20 minút. Ešte horúcu tortu potrieme roztopeným marhuľovým džemom a dáme vychladnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom a sekanými mandľami. Na prípravu torty môžeme použiť zmrazené lístkové cesto. Keď chceme upečenú tortu zmraziť, necháme ju vychladnúť, no nenatierame džemom. Vychladnutú tortu zabalíme do plastového vrecka. Potom ju vyberieme, rozbalíme, položíme na plech a dáme na 10 minút do horúcej rúry. Napokon ju potrieme džemom, prípadne posypeme cukrom a mandľami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára