700
g jabĺk, šťava z ½ citróna, 4 lyžice kalvadosu, 50 g
marcipánovej masy, 100 g jablkového kompótu, balíček lístkového
cesta, 70 g práškového cukru, 20 g helie, 2 PL marhuľového džemu
Očistené
a na plátky nakrájané jablká hneď pokvapkáme citrónovou
šťavou a kalvadosom. Marcipán nakrájaný na kocky zmiešame
s jablkovým kompótom a dáme na lístkové cesto
rozvaľkané do kruhu s priemerom 30 cm a položíme na
papierom na pečenie vyložený plech. Cesto niekoľkokrát
poprepichujeme. Ozdobíme jablkovými plátkami, posypeme polovicou
práškového cukru, pokvapkáme roztopenou heliou a pečieme
v predhriatej rúre pri teplote 220 stupňov 20 minút. Ešte
horúcu tortu potrieme roztopeným marhuľovým džemom a dáme
vychladnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom a sekanými
mandľami. Na prípravu torty môžeme použiť zmrazené lístkové
cesto. Keď chceme upečenú tortu zmraziť, necháme ju vychladnúť,
no nenatierame džemom. Vychladnutú tortu zabalíme do plastového
vrecka. Potom ju vyberieme, rozbalíme, položíme na plech
a dáme na 10 minút do horúcej rúry. Napokon ju potrieme
džemom, prípadne posypeme cukrom a mandľami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára