karfiol,
250 mrkvy, 500 g zemiakov, 0,25 l vody, soľ, 50 g ságy vita, 3
PL sezamových semienok
Bylinková
omáčka: viazanička pažítky, viazanička petržlenu a krkošky,
3 výhonky citrónovej medovky lekárskej, strúčik cesnaku,
smotanový jogurt, 2 PL mlieka, 1 PL rastlinného oleja, 2 ČL
strúhaného chrenu, soľ, korenie, citrónová šťava
Bylinky
umyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Strúčik cesnaku
očistíme a rozpučený ho pridáme k bylinkám.
Primiešame jogurt, mlieko a olej. Ochutíme. Očistený karfiol
umyjeme a rozdelíme na hlavičky. Očistenú mrkvu a ošúpané
zemiaky umyjeme a nakrájame na kúsky. Vodu, soľ a zemiaky
vložíme do tlakového hrnca. Pridáme zeleninu. Podľa návodu
výrobcu dusíme 5-8 minút. Na roztopenej ságe vita opražíme
sezamové semiačka. Zeleninu a zemiaky vyberieme, polejeme
maslom so semiačkami a podávame s bylinkovou omáčkou,
ozdobené krkonoškou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára