Králičie
mäso najprv zbavíme nepríjemnej príchute tým, že ho sparíme
osolenou vriacou vodou. V pekáči roztopíme maslo, pridáme
nakrájanú zeleninu (petržlen, mrkvu, zeler) a cibuľu, opražíme
dozlata, vložíme osoleného králika a pomaly pečieme asi hodinu.
Keď mäso začne mäknúť, zalejeme ho červeným vínom a trochou
mäsového vývaru, pridáme sušené šípky, lyžicu octu a
dopečieme domäkka. Osobitne si pripravíme karamel tak, že
roztopíme lyžicu masla, pridáme čajovú lyžičku kryštálového
cukru a necháme za stáleho miešania na slabom ohni zhnednúť.
Potom do karamelu zamiešame lyžicu hladkej múky a vymiešame
riedku zápražku, ktorú pridáme do vypečenej šťavy zo zajaca.
Nakoniec ju ochutíme citrónovou šťavou, pridáme trochu
nastrúhanej citrónovej kôry, povaríme a precedíme. Omáčku,
ktorá má mať pikantnú kyslastú chuť, podávame osobitne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára